Vegetarer og især veganere bør tage kosttilskud med B12-vitamin

Vegetarer — og især veganere — bør tage B12

Der er ingen relevante mængder B12-vitamin i vegetabilske fødevarer. Du bør derfor tage tilskud af B12-vitamin, hvis du er vegetar (uanset hvilken form for vegetarkost, du har valgt).

Vegetarer har ofte problemer med at få nok B12-vitamin i kosten, medmindre de tager tilskud, også selv om de eventuelt får lidt B12-vitamin fra mælkeprodukter eller æg.

B12-vitamin er det eneste vitamin, som veganere ikke kan få nok af på andre måder end fra kosttilskud, og det kan ikke understreges nok, at det er nødvendigt, at veganere tager tilskud af vitaminet.

Hvis du fravælger animalske fødevarer eller kun spiser et minimum af animalske fødevarer, kan du muligvis slippe af sted med at fravælge alle andre kosttilskud, hvis du tilrettelægger din kost omhyggeligt, men det gælder ikke B12!

B12-vitamin er det eneste vitamin ud over D-vitamin, som du bare ikke kan få nok af i kosten, hvis du udelader animalske fødevarer, uanset hvad og hvordan du gør. Du kan måske få nok D-vitamin, hvis du er meget ude i solen om sommeren og tager en tur sydpå i vinterhalvåret, men …

Du har ingen gode muligheder for at få B12, hvis du udelader animalske fødevarer, medmindre du tager tilskud med B12.

Det er på mange måder en fordel at vælge en plantebaseret kost, men undgå at ødelægge de mange potentielle fordele ved også at udelade B12-vitamin fra din kost!

B12-mangel kan give mange og alvorlige problemer. Læs evt. mere under mangelsymptomer.

Facebooktwitterlinkedinmail